MEDIA CENTER IN ZARYADYE PARK

Indoor lighting of the pavilion Media Center in Zaryadye Park

CLIENT
MOSINZHPROEKT
ARCHITECT OFFICE
AB TIMUR BASHKAEV
EQUIPMENT PRODUCERS
ERCO IGUZZINI JUNG
PARTNER
PHOTO EVGENIY LUCHIN
TIMESCALE
2017

Project details

Multifunctionality and futuristic interior of the pavilion dictated a comprehensive approach to lighting. The main task was to create comfortable environment for visitors of the Center, which would harmoniously combine the uniformity of general lighting and various visual effects, dynamic and smooth light transitions throughout the space.

1 / 4
Lighting
The use of luminaires with asymmetric optics provided a soft uniform filling of the walls, drawing the attention of visitors to the complex ceiling of "hair". To emphasize the uniqueness of its design with the help of specially selected optics lamps and their wave arrangement there was created the effect of "flowing light".
Thanks to different brightness of lighting in the spaces of the pavilion, the depth and diversity of planes was emphasized: for example, the "muting" of the wall in the store allowed to bring the showcase to the fore.
The developed scenarios of lighting control embodied the idea of the pavilion: in the Media Center you can watch the play of shades of light imitating the sky and the sunset, and even "get" beyond the Arctic Circle during the scenario "Northern lights".
The use of warm white light in cafes and corridors helped to create additional visual effects.
1 / 4