ABBVIE OFFICE

The lighting of the new Moscow office of the biopharmaceutical AbbVie Company

CLIENT
ABBVIE COMPANY
ARCHITECT OFFICE
ABD ARCHITECTS
EQUIPMENT PRODUCERS
DELTA LIGHT THORN
PARTNER
FOTO MELEKESTSEVA OLGA
TIMESCALE
2016

Project details

AbbVie Company moved to a new office in the center of Moscow in order to be closer to its partners and customers, as well as to provide more comfortable working conditions for its employees. The office, which occupies one of the floors of BC "White gardens", provides an open working space, offices for management, separate research facilities and laboratories. The main architectural and lighting solutions are designed to stimulate the team style of work.
The Moscow office is recognized as the best one among the AbbVie offices in Europe for the all key criteria - terms, quality and cost.

1 / 4
Lighting
Work zone
AbbVie has high requirements for the organization of office space, including the terms of labor protection. To create a comfortable and healthy working environment, the good quality lighting and lighting levels on the work surfaces and in the space is needed, which was achieved using the built-in modular luminaires.

Conference rooms
We used the pendant lamps in the meeting rooms that create an accent on the work surface, as well as linear light that emphasizes the brightness of the walls and creates a special mood.

Corridors, sitting area and dining room
The uniform distribution of illumination on the floor and corridor walls was achieved thanks to luminaires with a wide light distribution. With the help of suspended dome lamps in the recreation area, the "home" atmosphere was emphasized, which promotes the relaxation and communication.
1 / 4